Category Archives: Incompatibilitate

Vasile Bleotu

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Vâlcea, Colegiul 4: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/valcea.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


Inspectorii ANI au constatat in ianuarie 2012 ca Vasile Bleotu se afla in stare de incompatibilitate, incepand cu data de 20.12.2007 si pana in prezent, intrucât detine, simultan, atât calitatea de deputat in Parlamentul României, cât si functia Director economic in cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Bleotu a contestat actul de constatare al ANI iar dosarul se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Ovidiu Silaghi

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Satu Mare, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/satu_mare.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL


In noiembrie 2012, ANI a constatat existenta unei diferente semnificative, in cuantum de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro), intre modificarile patrimoniale intervenite şi veniturile realizate in perioada 07.05.2012 – 15.10.2012 de catre Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor si Infrastructurii incepand cu 7 mai 2012.

Potrivit ANI, in perioada 07.05.2012 – 15.10.2012, Ovidiu Ioan Silaghi a realizat, impreuna cu Ariana Silaghi, sotia sa, venituri salariale in cuantum de 24.872 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.670 Lei, rezultând o diferenta nejustificata de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro).

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor.

Gheorghe Sorin Ghilea

Senat

Judetul in care candideaza: Satu Mare, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/satu_mare.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


In iunie 2012, inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au constatat ca firmele controlate Gheorghe Sorin Ghilea, consilier local al municipiului Satu Mare, a incheiat 8 contracte de furnizare tehnica de calcul si papetarie precum si servicii tehnice cu Consiliul Local Satu Mare si cu institutii subordonate Consiliului Local. Valoarea totala a acestor contracte: 119.414 RON.

De asemenea, firmele controlate de Ghilea au incasat de la institutii subordonate CL Satu Mare suma totala de 233.223 RON, reprezentand achizitii directe de produse de papetarie efectuate de institutiile respective.

Inspectorii ANI au considerat ca Gheorghe Sorin Ghilea s-a aflat in situatie de incompatibilitate intrucat detinea in acelasi timp functia de consilier local si de caliutatea de administrator la mai multe firme. De asemenea, potrivit ANI, Ghilea s-a aflat in conflict de interese atunci cand a incheiat cele 8 contracte cu CL Satu Mare si institutiile subordonate.

Liviu Pop

Senat

Judetul in care candideaza: Maramures, Colegiul 3: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/maramures.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


In luna noiembrie 2012, ANI a sesizat Parchetul General in legatura cu savarsirea de catre Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a infractiunii de conflict de interese, precum si de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Liviu Pop este acuzat ca a emis un ordin de ministru prin care profesorilor li se retine automat din salariu cotizatia sindicala, fapt care ar fi avantajat FSLI, pe care Pop a condus-o inainte de a fi ministru al Educatiei.

Sorin Lazăr

Senat

Judetul in care candideaza: Iași, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/iasi.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


In noiembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii senatorului PSD Sorin Constantin Lazar pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat ilegal fiul in cadrul biroului sau parlamentar din Iasi.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul senatorului PSD a fost de 6.434 lei.

Dumitru Oprea

Senat

Judetul in care candideaza: Iași, Colegiul 5: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/iasi.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


In luna mai 2009, Agentia Nationala de Integritate a cerut confiscarea sumei de 90.000 euro din conturile senatorului PDL Dumitru Oprea, fost rector al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, deoarece el nu poate justifica cum a obtinut acesti bani.

Potrivit ANI, in urma analizarii datelor inscrise in declaratiile de avere, depuse pentru anul fiscal 2007 la Biroul Electoral municipal Iasi, respectiv, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, si a compararii acestora cu informatiile furnizate Agentiei de catre institutiile competente s-a constatat ca, intre valoarea averii dobandite in perioada 2001 – 2008 de catre Dumitru Oprea, impreuna cu familia sa, si veniturile realizate rezulta o diferenta de 90.000 euro.

Anghel Stanciu

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Iași, Colegiul 6: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/iasi.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


In noiembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii penale a deputatului PSD de Iasi Anghel Stanciu, acuzat de savarsirea infractiunii de conflict de interese, deoarece acesta si-ar fi angajat nelegal fiul si nora la biroul sau parlamentar.

Anghel Stanciu a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea fiului sau, Catalin Anghel Stanciu si a sotiei acestuia, Maria Eleonora Stanciu, in perioada 15 decembrie 2008 – in prezent, in functiile de referenti la Biroul Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, incalcand prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003.

Inspectorii de integritate au calculat ca beneficiul patrimonial obtinut de Catalin Anghel si Maria Eleonora Stanciu a fost de 53.868 lei (12.527 euro).

Dan Ciocan

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Olt, Colegiul 5: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/olt.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


Presa locală l-a acuzat pe consilierul județean Dan Ciocan de incompatibilitate și conflict de interese întrucât deține și funcția de administrator la firma în care fratele său este asociat – SC T Dancor Romconstruct SRL –  și care a încheiat, în ultimii ani, mai multe contracte publice atât cu CJ Olt cât și cu alte unități subordonate (vezi lista contractelor). ANI nu a declanșat deocamdată verificări în acest caz.

Mihai Stanisoara

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Mehedinți, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/mehedinti.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Presa locala a relatat ca, pe 20 august 2012, fiul lui Mihai Stanisoara, Andrei Stanisoara, a fost exclus din Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, anuntul fiind facut de catre prefectul de Mehedinti, Nicolae Draghia, dupa ce s-a constatat ca acesta este in stare de incompatibilitate.

Prefectul de Mehedinti, Nicolae Draghia sustinea ca firma la care mama lui Andrei Stanisoara, Codruta Stanisoara, este asociat unic are in derulare un contract in participatiune cu Primaria Drobeta Turnu Severin, fapt ce incalca prevederile Legii 161/2003.

Pe site-ul Primariei Drobeta Turnu Severin, Andrei Stanisoara figureaza in continuare avand calitatea de consilier local.

Trifon Belacurencu

Senat

Judetul in care candideaza: Tulcea, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/tulcea.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


Incompatibilitate – În noiembrie 2011, Agentia Natională de Integritate a constatat că în perioada 2008 – 2011Trifon Belacurencu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a detinut în același timp atât calitatea de senator în Parlamentul României cât și functia de administrator în cadrul SC DOBROGEA GAZ SRL Tulcea. Dosarul privind starea de incompatibilitate a senatorului Trifon Belacurencu se află pe rolul Curtii de Apel Constanta. Instanta de judecată nu s-a pronuntat încă în acest caz.

Alexandru Serban

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Sălaj, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/salaj.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


Incompatibilitate si conflict de interese – În iunie 2012, Agentia Natională de Integritate (ANI) a constatat că Alexandru Serban s-a aflat în stare de incompatibilitate si în conflict de interese deoarece în anul 2011 a încheiat un contract de prestări servicii (perfectionare profesională) cu Centrul de Artă si Cultură Sălaj, institutie aflată în subordinea Consiliului Judetean, în conditiile în care el detinea la data respectivă si calitatea de consilier judetean. Prejudiciul estimat de ANI: 5.844 RON.

Neculai Rebenciuc

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Botoșani, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/botosani.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Agentia Nationala de integritate a constatat ca deputatul PD-L de Botosani Neculai Rebenciuc este in conflict de ineterese pentru  si-a angajat fiica, pe Camelia Rebenciuc,   la biroul parlamentar.

Ninel Peia

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Ilfov, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/ilfov.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


Presa a relatat ca fratele sau, Daniel Peia, detine actiuni la mai multe firme cu activitate in domeniul mediului, companii autorizate tocmai de Ninel Peia, director al Agentiei de Protectia a Mediului Ilfov.

De altfel, trei dintre asociatii lui Daniel Peia au fost arestati in anul 2010 intr-un dosar privind contaminarea unor suprafete in Ilfov cu substante toxice.

Eduard Hellvig

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Ilfov, Colegiul 4: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/ilfov.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL


Pe 9 noiembrie 2012, ANI a anuntat ca Eduard Hellvig s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 7 mai – 31 octombrie, deoarece a exercitat simultan functia de ministru al Dezvoltarii si pe cea de director in cadrul SC Sintezis Birotica SRL.

ANI mai sustine ca, in perioada 20 decembrie 2011 – 14 septembrie 2012, Eduard Hellvig a fost angajat pe functia de cercetator in stiinte politice in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, societate care nu se incadreaza in categoria firmelor care desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare

Au mai rezultat, conform extraselor bancare, tranzactii reprezentând incasari drepturi salariale de la SC Life Line – Medical Center SRL (in perioada august – octombrie 2012), in cuantum de 26.703 lei, in conditiile in care Hellvig nu figureaza ca si angajat al societatii in baza de date centrala ITM.

Marian Neacşu

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Ialomița, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/ialomita.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


In 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii deputatului Marian Neacsu pentru conflict de interese. Acesta era acuzat ca si-a angajat fiica, Cristina Monica Neacsu, incepand cu data de 1.07.2009, in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 23 Ialomita. Beneficiul patrimonial obtinut de fiica deputatului PSD a fost de 16.642 lei (3.962 euro).

Leonard Cadăr

Senat

Judetul in care candideaza: Neamț, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/neamt.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


În iulie 2003, Leonard Cadăr a fost demis din functia ce viceprimar al comunei Botesti, judetul Neamt, de către prefectul de atunci, Vasile Pruteanu, pe motiv de incompatibilitate. La data respectivă, Cadăr ocupa  în acelasi timp functia de viceprimar si pe cea de administrator la firma sa, LENON COM SRL, situatie de incompatibilitate prevăzută în legea 161/2003, care tocmai intrase în vigoare în anul respectiv. Potrivit legii, i s-a dat posibilitatea să aleagă una dintre cele două functii dar a refuzat, ceea ce a atras eliberarea sa din functia publică prin dispozitia prefectului.

Gavrila Ghilea

Senat

Judetul in care candideaza: Bihor, Colegiul 3: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/bihor.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat recent Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu privire la situaţia prefectului de Bihor, Gavrilă Ghilea, după ce, în urma procedurilor de evaluare, a constatat că acesta  n-a menţionat în declaraţia de interese două contracte în valoare totală de peste 17 milioane de lei. Contractele fuseseră încheiate de către firma Construcţii Bihor cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (contract de lucrări locuinţe tineret la Marghita) şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor (anvelopare clădire bază).

Zanfir Iorgus

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Constanța, Colegiul 5: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/constanta.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Agenţia Naţională de Integritate a sesizat in 2009 Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia în vederea efectuării de cercetări în cazul lui Zanfir Iorguş, primar al Mangaliei în perioada 1996 – 2008, pentru fals în declaraţii. ANI s-a sesizat din oficiu, în urma anchetelor jurnalistice publicate de către “România Liberă” (31 martie 2008) şi “Jurnalul Naţional” (27 mai 2008), intitulate “Iorguş: declaraţie de avere fără zece terenuri” şi, respectiv, “Caracatiţa Iorguş”.  Acestea semnalau faptul că Zanfir Iorguş, în calitate de primar al Municipiului Mangalia, în perioada 1996-2008, nu ar fi respectat prevederile legale privind completarea şi depunerea declaraţiei de avere şi a dobândit împreună cu familia o avere ce depăşeşte veniturile realizate.

“Având în vedere că domnul Iorguş Zanfir, pe perioada deţinerii mandatelor de Primar al Municipiului Mangalia, a menţionat în declaraţiile sale de avere, la capitolele privind activele financiare (conturi şi depozite bancare), respectiv, venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie (venituri din dividende), date care nu corespund realităţii şi care, prin caracterul lor inexact şi incomplet, constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul Iorguş Zanfir a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, în temeiul art. 44, alin. (2) şi alin. (3) din Legea nr.144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia (judeţul Constanţa” (comunicat ANI).

Ileana Dumitrache

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Constanța, Colegiul 3: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/constanta.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


In iunie 2011 a fost reclamata Parchetului General de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate dupa ce s-a constatat ca nu si-a actiunile detinute la o societate. Mai mult, a omis sa consemneze veniturile obtinute de la firmele la care a fost angajata inainte de a deveni demnitar.

Rozália Ibolya Biró

Senat

Judetul in care candideaza: Bihor, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/bihor.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: UDMR


In 2011 Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Rozalia-Ibolya Biro, viceprimar al Municipiului Oradea. Biro Rozalia este acuzata ca a incheiat ca viceprimar al municpiului Oradea un contract privind inchirierea unui imobil cu fundatia Fundatia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY  la care este membru fondator.

La data incheierii contractului de inchiriere, conform datelor inscrise in evidentele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, imobilul nu se afla in proprietatea Municipiului Oradea. Imobilul situat in Municipiul Oradea a fost trecut, la data de 29.03.2007, prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Oradea nr. 239, in  proprietatea Municipiului Oradea.
ANI a dispus:

-sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese si a altor fapte de natura penala;
– initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
– complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Viorica Marcu

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Bacău, Colegiul 5: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/bacau.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL


Agenția Națională de Integritate a constatat in martie 2012  în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către MARCU Viorica, Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bacău.

MARCU Viorica se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03.07.2008, ca urmare a deținerii simultane atât a funcției de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bacău, cât și a funcției de Director al Direcției Servicii Publice, în cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv Primăria Municipiului Bacău, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Ionuţ Elie Zisu

Senat

Judetul in care candideaza: Argeș, Colegiul 4: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/arges.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL


Este Director ANPC si administrator la Sc Rami Dacia SRL.

Petru Roman

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Timiș, Colegiul 10: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/timis.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Contract de inchiriere a unei case retrocedate (in care locuieste) semnat intre Petru Roman si Primaria Deta, reprezentat tot de el (Petru Roman)

Alain Rus

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Timiș, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/timis.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Alain Rus a fost consilier judetean si administrator al SC Schilift SRL societate care apartine statului, Consiliul Judetean Timis detinand 40%  , Consiliul Judetean Caras Severin 40% si Consiliul Local 20%. Cele doua functii sunt incompatibile potrivit Legii 161  care prevede că un consilier local sau judeţean  nu poate îndeplini funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Niculae Badalau

Senat

Judetul in care candideaza: Giurgiu, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/giurgiu.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


In 2009, ANI a sesizat DIICOT in legatura cu savarsirea de catre Niculae Badalau a infractiunilor de spalare de bani si fals in declaratii. In declaratiile de avere si interese el nu a mentionat un teren extravilan, situat in Bolintin Vale, in suprafata de 2.715 mp, dobandit in anul 2001 de sotia sa, Rodica Badalau. De asemenea, un teren situat in Floresti – Stoenesti (judetul Giurgiu), in suprafata de 11.050 mp, a fost instrainat catre SC Aims Corp SRL cu pretul de 6.000 euro, si nu catre SC Elite SRL, cu pretul de 20.000 euro, asa cum a mentionat Badalau in declaratia de avere.

Niculae Badalau este cercetat de procurorii DIICOT pentru ca a prejudiciat statul cu 500.000 de euro, prin neplata TVA la tranzactionarea unui teren de 130 de hectare din Giurgiu.

Marin Anton

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Giurgiu, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/giurgiu.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL


In luna iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate anunta ca s-a autosesizat din presa in legatura cu averea lui Anton si ca il verifica pe acesta.

Liviu Emil Todoran

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Mureș, Colegiul 8: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/mures.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat în noiembrie 2011 un număr de 4 situații de incompatibilitate în care se afla Liviu Emil Todoran:

– incompatibilitate între funcția de consilier local și reprezentant al Consiliului Local în CA al SC Aquaserv SA (deținute simultan în perioada 2009 – 2012)

– incompatibilitate între funcția de director coordonator adjunct al al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș și funcția de consilier local (deținute simultan în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010)

– incompatibilitate între calitatea de funcționar public (comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș) și funcția de consilier local (deținute simultan în perioada mai 2010 – 2012)

– incompatibilitate între calitatea de funcționar public (comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș) și funcția de vicepreședinte al PDL Mureș (deținute simultan în perioada mai 2010 – decembrie 2010)

Todoran a contestat actul de constatare al ANI. Instanța de judecată nu s-a pronunțat încă pe acest caz.

Akos Mora

Senat

Judetul in care candideaza: Mureș, Colegiul 3: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/mures.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL

Nota Bene: Acolo unde textul este scris în negru și nu are hiperlink, nu sunt informații!


În aprilie 2011, inspectorii ANI au constatat că în perioada 2008 – 2011, SC MORAGROIND SRL, firmă la care consilierul județean Akos Mora este atât asociat cât și director, a încheiat contracte de execuție lucrări atât cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureş(spitale, școli etc.), cât și cu alte instituții de pe raza Judeţului Mureş(inspectoratul școlar județean, primării), în valoare totală de 15.689.344 lei.

Consilierul județean PNL Akos Mora a contestat decizia ANI iar în februarie 2012 instanța de judecată i-a respins acțiunea. Hotărârea instanței poate fi atacată cu recurs.

Stelian Fuia

Camera Deputaților

Judetul in care candideaza: Călărași, Colegiul 4: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/calarasi.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Pe 8 octombrie 2008, ANI a sesizat Parchetul General aratand ca exista indicii potivit carora Stelian Fuia se face vinovat de fals in declaratii. Sesizarea facea referire la valoarea capitalului social al S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L., conform datelor primite de la Oficiul National al Registrului Comertului, acesta este de 4.691.800 RON si nu 3.000.000 de euro, suma trecuta de Stelian Fuia in declaratiile de interese. Pana acum nu a fost trimis in judecata de procurori.

Serban Radulescu

Senat

Judetul in care candideaza: Cluj, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/cluj.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PC


Averea dobandita este in curs de verificare de inspectorii ANI.