Mihail Neamtu

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Arad, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/arad.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PNTCD


A publicat in revista Puncte Cardinale texte elogioase despre liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu.

În 5 noiembrie 2012 Mihail Neamţu a recitat primele doua strofe dintr- o poezie a lui Radu Gyr (Radu Demetrescu), poet si ideolog legionar.

Pasajul recitat:

“Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
Nu pentru pătule, nu pentru pogoane,
Ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
Pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
Pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) a calalogat acest act ca fiind unul de “incitare la extremism și de ignorare deliberatǎ a antisemitismului promovat de legionari.”

“Domnul Mihail Neamțu a ales să promoveze ideologi legionari care au fost și rămân responsabili pentru crimele comise împotriva cetățenilor români vinovați de a se fi născut evrei.MCA România consideră scandalos, revoltător și împotriva legislației în vigoare discursul domnului Neamțu din data de 5 noiembrie a.c. susținut la evenimentul public de lansare a unei noi alianțe politice. Versurile recitate în fața unei numeroase asistențe fac parte din „opera” unui membru de seamă al Mișcării Legionare, comandant legionar și șef al regiunii Oltenia.

Surse:

RTV.NET: http://www.rtv.net/mihail-neamtu-acuzat-de-incitare-la-extremism-pentru-ca-a-recitat-o-poezie-a-lui-radu-gyr_52508.html#ixzz2Be9aFaOq

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13569717-centrul-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului-despre-discursul-lui-mihail-neamtu-scandalos-revoltator-mpotriva-legislatiei-vigoare-face-vinovat-incitare-extremism-ignorare-deliberata-antise.htm

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation