Rozália Ibolya Biró

Senat

Judetul in care candideaza: Bihor, Colegiul 1: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/bihor.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: UDMR


In 2011 Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Rozalia-Ibolya Biro, viceprimar al Municipiului Oradea. Biro Rozalia este acuzata ca a incheiat ca viceprimar al municpiului Oradea un contract privind inchirierea unui imobil cu fundatia Fundatia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY  la care este membru fondator.

La data incheierii contractului de inchiriere, conform datelor inscrise in evidentele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, imobilul nu se afla in proprietatea Municipiului Oradea. Imobilul situat in Municipiul Oradea a fost trecut, la data de 29.03.2007, prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Oradea nr. 239, in  proprietatea Municipiului Oradea.
ANI a dispus:

-sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese si a altor fapte de natura penala;
– initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
– complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation