Dan Șova

Senat

Judetul in care candideaza: Olt, Colegiul 3: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/olt.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PSD


În data de 5 martie, Şova a făcut următoarele afirmaţii:

“pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit şi asta se datorează lui Antonescu”; “la Pogromul din Iaşi au murit 24 de evrei”; “armata germană este responsabilă pentru evenimentele din Iaşi”, în cadrul emisiunii “Oameni şi oameni”, de la postul The Money Channel.

Organizația non-guvernamentalǎ Romani CRISS şi Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) în România au depus plângere penală împotriva lui Dan Şova, pentru aceste afirmaţii. “În plângerea penală, depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se susţine că a fost încălcat articolul 6 din OUG 31/2002 privind interzicerea negării Holocaustului, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.”

Comunicatul afirmǎ: “Dl. Dan Şova a ignorat faptele istorice şi concluziile Comisiei Internaţionale pentru cercetarea Holocaustului Evreilor din România cu privire la faptul că, în perioada respectivă, au fost ucişi sau au murit din cauza regimului de exterminare din Transnistria între 280.000-380.000 de evrei români şi ucraineni. Au fost exterminaţi 155.000 de evrei cetăţeni români şi circa 115.000 evrei localnici, cetăţeni ucraineni din Transnistria. Astfel numărul evreilor exterminaţi sub guvernarea Antonescu totalizează 270.000 de suflete. În România, victime ale Holocaustului, ca urmare a deportării în Transnistria în perioada 1942-1944, au fost şi 36.000 de romi, dintre care în jur de 6.000 de copii”. (Antena 3)

Pe blogul personal Dan Şova și-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale.

Sursǎ: http://www.antena3.ro/romania/plangere-penala-impotriva-lui-dan-sova-pentru-afirmatiile-despre-holocaust-158421.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation