Călin Popescu-Tăriceanu

Senat

Judetul in care candideaza: Bucuresti, Colegiul 2: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/bucuresti.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: USL-PNL


Discriminare pe criteriu de etnie

În data de 30 mai 2007, Călin Popescu Tăriceanu, atunci prim ministru al României a declarat: „Este vorba despre numărul de români, de cetăţeni români, atenţie, de cetăţeni români de etnie romă care constituie un grup de multe ori cu caracteristici infracţionale deosebit de periculoase care se înmulţeşte la Roma”. “Pentru ca vreau sa înţelegeţi foarte bine, daca Italia s-a făcut remarcată în anii 20 din cauza Mafiei, nu vreau ca România să-şi afecteze, să-şi strice imaginea din cauza acestor grupuri care comit toate infracţiunile posibile începând de la tâlharii, prostituţie, trafic de droguri, pedofilie şi se poate continua”.

 Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca declaratia lui Calin Popescu Taricenu nu i-a discriminat pe membrii minoritatii rrome din Romania.  Decizia a fost luata cu 5 voturi la doua. Unul din cei doi membri ai CNCD care au considerat ca Tariceanu i-a discriminat prin declaratiile sale pe rromii din tara noastra a fost presedintele CNCD Csaba Ferenc Asztalos.

În data de 22 august 2007, Călin Popescu Tăriceanu, atunci prim ministru al României, reacţionând la tensiunea interetnică din data de 21 august 2007 când aproximativ 200 de etnici maghiari, inarmati cu furci, topoare, bate, s-au adunat cu intenţia de a incendia casele romilor din localitatea Apaţa, judeţul Braşov:

„Nu putem să tolerăm situaţia când unii muncesc ăi alţii fură ceea ce unii muncesc”. Sursǎ: RomaniCRISS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation