Sorin Dan Moldovan

Camera Deputatilor

Judetul in care candideaza: Vaslui, Colegiul 5: http://www.becparlamentare2008.ro/coleguni/vaslui.pdf

Alianta/Partidul pentru care candideaza: ARD-PDL


Este fiul lui Ovidiu Petrica Moldovan, om de afaceri si membru PDL din Oradea, ale carui firme au derulat mai multe contracte cu statul in ultimii ani. La randul sau, Ovidiu Moldovan este finul fostului primar din Oradea si actual senator de Bihor, Petru Filip, ales pe listele PDL dar dezertat in aprilie 2012 la PSD.

Sorin Dan Moldovan a cunoscut o ascensiune rapida atat in organizatia de partid cat si in administratia publica. Astfel, in 2008 el a fost ales presedinte la nivel national al organizatiei studentesti a PDL. Un an mai tarziu, la varsta de 23 de ani, a fost angajat in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului direct pe o functie de director general. In paralel, a lucrat ca economist la una dintre firmele tatalui sau, SC Construct Mod SRL, care derula la vremea respectiva un contract in valoare de 170,8 milioane de lei atribuit de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru reabilitarea unui tronson cu o lungime de 33 de kilometri al Drumului National 76, in judetele Arad si Bihor.

Ulterior, in 2010 a devenit vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, cu rang de subsecretar de stat. Totodata, a fost numit si in functia de presedinte al Comisiei Nationala de Actiune impotriva Violentei in Sport din cadrul ANTS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation